اصول نگارش مقاله | از صفر تا 100 اصول مقاله نویسی

بی شک مهم ترین فعالیت در زندگی هر پژوهشگری، نگارش مقاله است. نوشتن اولین مقاله برای پژوهشگر بسیار سخت و دشوار است؛ چرا که با نحوه شروع پژوهش، جمع آوری اطلاعات و تدوین مسئله آشنایی ندارد. همیشه اولین قدم در شروع هر فعالیتی دشوار و سخت بوده و تنها استفاده از راهنمایی ها و آموزش ها راهگشای این مسئله می باشد. در این مطلب قصد داریم شما را با اصول نگارش مقاله به صورت حرفه ای آشنا کنیم.

اهمیت آشنایی با اصول نگارش مقاله

برای نوشتن مقاله باید از الگو و فرمت خاصی پیروی کرد که به این الگو و فرمت، اصول مقاله نویسی گفته می شود. برای چاپ مقاله در مجلات علمی حتما باید این اصول در مقاله رعایت شده باشند. بنابراین برای نوشتن مقاله باید منعطف عمل کرد و مطالب به گونه ای تنظیم شوند که بتوان آن را با استاندارد های مجلات مختلف وفق داد.

آشنایی با اصول نگارش مقاله زمانی اهمیت پیدا می کند که مقاله نمی تواند با مخاطب ارتباط برقرار کند و اطلاعاتی را به او منتقل کند. عدم رعایت اصول نگارش مقاله باعث تمرکز مقاله بر روی جزئیات غیر ضروری شده و از نیاز ها و خواسته های خواننده فاصله می گیرد. بنابراین نمی تواند به مخاطبان خود انگیزه کافی برای شروع و انجام پژوهش را بدهد. همچنین عدم آشنایی با اصول مقاله نویسی سبب می شود، به جای پرداختن به موضوعات به روز و درک نیاز مخاطبان، به نکات غیر ضروری اشاره شود. در نتیجه ممکن است تنها گروه کوچکی از مخاطبان جذب نوشته شده و آن را درک کنند.

نگارش و پذیرش و چاپ مقاله رشته روانشناسی
نگارش و پذیرش و چاپ مقاله رشته روانشناسی

در مقابل، مقالاتی که مطابق با اصول مقاله نویسی تهیه و منتشر می شوند، از جایگاه بالاتری برخوردار شده و مخاطبان بسیاری را جذب خود می کنند. حتی ممکن است در بین این مخاطبان، پژوهشگران قدیمی و پژوهشگران تازه کار وجود داشته باشند.

ضرورت نگارش مقاله

یکی از بخش های ضروری پژوهش های دانشگاهی، مقالات هستند که به صورت مستقیم می توانند بر روی افزایش رتبه علمی اساتید و پذیرش داشجویان در مقطع دکتری تاثیر بگذارند. شما با افزایش مهارت در مقاله نویسی می توانید مقالات با کیفیتی منتشر کنید که مسیر دستیابی به موفقیت های تحصیلی را برای شما هموار کند. علاوه بر این؛ باعث شوند در زمینه تخصصی خود به نظریه پردازی و بیان دیدگاه ها بپردازید و پژوهش ها و تحقیقاتی را به نام خود به ثبت برسانید. همچنین می توانید از پایان نامه خود چندین مقاله حرفه ای استخراج کرده و در مجلات علمی به چاپ برسانید. آموزش استخراج مقاله از پایان نامه را در اینجا مطالعه کنید.

انواع مقالات علمی

مقالات علمی انواع مختلفی دارند و اصول نگارش و ساختار انواع مقالات با یکدیگر متفاوت هستند. قبل از شروع به نگارش مقاله، حتما باید با تقسیم بندی انواع مقالات علمی آشنا شوید. چهار مورد از انواع مقالاتی که بیشتر مورد توجه قرار دارند، شامل موارد زیر می باشند.

  • مقاله تحلیلی
  • مقاله پژوهشی
  • مقاله گردآوری
  • مقاله مروری

توجه داشته باشید، قبل از شروع به مقاله نویسی حتما باید نوع مقاله خود را بسته به مجلاه علمی مورد نظر مشخص کنید.

رعایت ساختار در مقاله نویسی

هر مقاله علمی دارای ساختار مشخصی می باشد. ساختار مقاله بستگی به مجله علمی مورد نظر دارد. عدم رعایت ساختار در مقاله نویسی باعث عدم پذیرش مقاله توسط مجله مورد نظر می شود. بنابراین در این قسمت سعی شده است به صورت مرحله به مرحله به ساختار اصلی مقاله بپردازیم تا برای چاپ مقاله در مجلات علمی مشکلی نداشته باشید.

نوشتن عنوان برای مقاله

عنوان مقاله اولین بخشی از مقاله است که مخاطب در مورد آن تصمیم می گیرد که آیا این مقاله می تواند برای مفید باشد یا خیر. در نوشتن عنوان برای مقاله سعی کنید به صورت دقیق، شفاف و جزئی عمل کنید. عنوان مقاله باید مختصر و مفید باشد و از علائم اختصاری و فرمول در آن استفاده نشده باشد. همچنین استفاده از کلمات و اصطلاحات فنی و تخصصی برای عنوان مقاله پیشنهاد نمی شود.

نوشتن و انجام مقاله رشته روانشناسی
نوشتن و انجام مقاله رشته روانشناسی

نوشتن چکیده مقاله

یکی از مهم ترین اصول نگارش مقاله، مربوط به نوشتن چکیده مقاله است. چیکده مقاله، یک نسخه فشرده شده از کل مقاله است که خلاصه مطالب مقاله را در قالب 100 تا 250 کلمه شرح می دهد. چکیده در ابتدای مقاله قرار می گیرد اما آخرین مرحله در مقاله نویسی است که نگارش می شود. به بیان ساده؛ پس از اینکه همه بخش های مقاله نوشته شدند و نتیجه گیری انجام شد، باید خلاصه ای از مقاله را بنویسید.

دقت داشته باشید که در نوشتن چکیده مقاله، از ارزیابی و نقد خودداری کنید. علاوه بر این، در چکیده مقاله نباید از نقل قول استفاده کرد و تمامی جمله بندی چکیده باید اول شخص و از زبان خود نویسنده باشد. چکیده مقاله در واقع بیانگر و معرف مقاله و نویسنده آن می باشد که به انتخاب مخاطب در مطالعه یا عدم مطالعه آن کمک می کند. بنابراین لازم است برای نوشتن چکیده مقاله زمان کافی را بگذارید.

نوشتن کلمات کلیدی برای مقاله

کلمات کلیدی برای فهرست سازی مقاله استفاده می شوند که معمولا شامل 3 تا 5 کلمه می باشند. کلمات کلیدی مقاله در واقع مسیر اتصال مخاطب به مقاله می باشند. به بیان ساده تر، مخاطبان از طریق جستجو در بین کلیدواژه ها به مقاله دسترسی پیدا می کند. بنابراین لازم است در انتخاب کلمات کلیدی دقت کافی را داشته باشید.

نوشتن مقدمه مقاله

از آنجا که برخی از مجلات علمی برای داوری مقاله، تنها بخش مقدمه مقاله را بررسی می کنند، نوشتن یک مقدمه جذاب برای مقاله اهمیت پیدا می کند. سعی کنید نکات زیر را برای نوشتن مقدمه مقاله خود رعایت کنید.

  • اهمیت انجام پژوهش خود را توضیح دهید.
  • مروری کوتاه بر پژوهش های گذشته داشته باشید.
  • ویژگی های ممتاز مقاله شما با مقالات و پژوهش های پیشین را بیان کنید.
  • اهداف پژوهش خود را شرح دهید.
  • در نوشتن مقدمه مقاله از زیاده گویی بپرهیزید.
مقاله آماده چاپ رشته حقوق
مقاله آماده چاپ رشته حقوق

نوشتن بخش مواد و روش ها برای مقاله

در این بخش از مقاله، باید چگونگی مطالعه مسئله را توضیح دهید. اگر در مقاله خود از روش جدیدی استفاده می کنید، در این بخش باید آن را به طور کامل شرح دهید به طوری که مخاطب بتواند این آزمایش را مجددا انجام دهد. اما اگر از روش های تثبیت شده استفاده می کنید، از بیان جزئیات خودداری کرده و از منابع و مآخذ استفاده کنید.

نوشتن بخش نتایج مقاله

براساس اصول نگارش مقاله، در این بخش باید نتایج و یافته های پژوهش خود را شرح دهید. سعی کنید در این بخش اطلاعات آماری خود را به همراه جداول و نمودار های مربوطه قرار دهید. معمولا نوشتن بخش نتایج مقاله براساس ترتیب فرضیه ها انجام می شود. فراموش نکنید که هدف از این بخش، ارائه و نمایش یافته های پژوهش شماست.

نوشتن بحث مقاله

در بخش بحث مقاله، به تفسیر و تعبیر نتایج تحقیق پرداخته می شود. دقت داشته باشید که در این بخش از تکرار مجدد نتایج خودداری کنید. در بحث مقاله سعی کنید نتایج تحقیق خود را با نتایج تحقیق دیگران که در مقدمه بیان کرده اید، مقایسه کنید.

نوشتن نتیجه گیری برای مقاله

نوشتن نتیجه گیری برای مقاله، نگارش بند پایانی مقاله محسوب می شود. یک مقاله بدون نتیجه گیری ارزش پذیرش و چاپ در مجلات علمی را نخواهد داشت. اشتباه رایج نویسندگان برای نگارش این بخش، تکرار چکیده یا ارائه فهرستی از نتایج تحقیق می باشد. برای نوشتن بخش نتیجه گیری مقاله، فرض را بر این بگذارید که خواننده مطالب مقاله را خوانده و نیازی به تکرار مطالب قبل نیست.

نوشتن بخش تقدیر و تشکر مقاله

در اصول نگارش مقاله، این بخش اختیاری بوده و می توانید از کسانی که در نگارش مقاله به شما کمک کرده اند تقدیر و تشکر کنید.

نوشتن منابع و مآخذ مقاله

خب کم کم داریم به پایان اصول نگارش مقاله می رسیم. بیشترین اشتباهات در مقاله نویسی مربوطه به نوشتن منابع و مآخذ مقاله می شود. برای پیشگیری از اشتباهات رایج این بخش لازم است روش های درست ارجاع دهی و نحوه نگارش منابع را یاد بگیرید. ضمنا بسته به همایش و کنفرانس مورد نظر، نوشتن منابع و مآخذ مقاله متفاوت می باشد.

بخش ضمیمه مقاله

در بخش ضمیمه مقاله، نویسنده می تواند تصاویر، نمودار، نقشه، آمار و هر چیزی که باعث ارزش گذاری به مطالب پژوهش و درک بهتر مطالب می شود را قرار دهد. همچنین می توانید پرسشنامه یا داده های آماری خود را در قالب پیوست به مقاله اضافه کنید.

سخن آخر

ما در این مطلب از وب سایت دانلود پروژه به اصول نگارش مقاله پرداختیم و اصول مقاله نویسی را به شما آموزش دادیم. شما می توانید به کمک تیم حرفه ای دانلود پروژه، به راحتی می توانید مقالات علمی برای خود به ثبت برسانید. همچنین دانلود پروژه دارای مقالات آماده به چاپ متعدد در موضوعات مختلف می باشد که می توانید جهت ثبت و پذیرش مقاله برای خود اقدام نمایید. مراحل سفارش پذیرش مقاله در دانلود پروژه به شرح زیر می باشد؛

  • مشاوره و ثبت سفارش
  • هماهنگی برای جزییات کار
  • تحویل پذیرش به مشتری
  • پرداخت هزینه بعد از پذیرش

برای ثبت سفارش خود با ما در تماس باشید.

5/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *